Finantari nerambursabile

Galerie foto Galerie video Carte de oaspeti GALAFIR

Știri și evenimente

18-05-2020

INTRERUPERE ALIMENTARE EE

Intrerupere alimentare EE

14-05-2020

Informare SC CRAB SA

Informare cu privire la obtinerea avizului de Gospodarire a Apelor pentru "proiectul regional de dezvoltare a infrstructurii de apa si apa uzata din judetil Bacau, in perioada 2014 - 2020"

08-05-2020

Informare

Aceasta informare este efectuata de UAT COMUNA FILIPESTI, cu sediul in localitatea FILIPESTI, comuna Filipesti, judetul Bacau ce intentioneaza sa solicite de la Apele Romane – ABA SIRET aviz de gospodarire a apelor pentru proiectul “LUCRARI DE MODERNIZARE INFRASTRUCTURA RUTIERA IN COMUNA FILIPESTI, JUDEŢUL BACĂU”, propus a fi amplasat comuna FIlipesti, jud. Bacau. Aceasta solicitare de aviz este conforma cu prevederile Legii apelor 107/1996 cu modificarile si completarile ulterioare. Persoanele care doresc sa obtina informatii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodarire a apelor pot contacta solicitantul la adresa mentionata. Persoanele care doresc sa transmita observatii, sugestii si recomandari se pot adresa solicitantului dupa data de 08.05.2020.

06-05-2020

Informare cetateni

In atentia cetatenilor Comunei Filipesti!!!

S.C. TRANSGAZ S.A. in calitate de initiator al Proiectului ″Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova” ne aduce la cunostinta ca urmeaza sa demareze realizarea lucrarilor de executie aferente Proiectului. Lucrari ce vor reliza si pe raza Comunei Filipesti pe o perioada de 18 luni. Atasat se regaseste tabelul cu terenul afectat/imobilul pe periada executiei lucrarilor.

ADEVERINTE APIA
07-04-2020

ADEVERINTE APIA

In atentia fermierilor Comunei Filipesti!!!

06-04-2020

Informare cetateni - grafic de circulatie mijloc de transport in comun

In atentia locuitorilor Comunei Filipesti!!!
Aducem la cunostinta cetatenilor Comunei Filipesti ca pe periada decretarii starii de urgenta transportul persoanelor pe traseul BACAU-FILIPESTI-CIRLIGI-GALBENI SI RETUR va fi facut de S.C. ARIMIRTRANS S.R.L.
Conform graficului de circulatoe atasat!
Decizia a fost luata pentru venirea in sprijinul muncitorilor navetisti!
Conducerea Primariei Filipesti!

Informare cetățeni - cu privire la programul de audiențe respectiv desfășurare activității din cadrul primăriei
31-03-2020

Informare cetățeni - cu privire la programul de audiențe respectiv desfășurare activității din cadrul primăriei

Având în vedere măsurile stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aducem la cunoștința cetățenilor comunei că programul de audiențele din cadrul Primăriei Comunei Filipești se sistează pe perioadă nedeterminată!!

 

20-03-2020

Informare cetateni - Date de contact ale Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bacau

Date de contact ale Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bacau constituit in vederea gestionarii si coordonarii tuturor misiunilor si actiunilor generate de coronavirusul SARS-CoV-2 la nivelul judetului.

18-03-2020

Informare Cetățeni - limitare acces în instituție în perioada stării de urgență

În atenția locuitorilor Comunei Filipești!!

Având în vedere prevederile art.14 din Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, aducem la cunoștința cetățenilor că „se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență" pe toată perioada pentru care este decretată stare de urgență (ex. certificate de urbanism, certificate fiscale, adeverințe, etc). De asemenea, în cadrul Primăriei Comunei Filipești, se limitează accesul publicului (respectând prevederile art 51(1) din Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României), excepție făcând contribuabilii care doresc sa achite impozitele și taxele locale. Reamintim faptul că, impozitele și taxele locale se pot achita și on-line, prin solicitarea situației de plată la adresa de email a instituției. În cazul în care există aspecte care doresc a fi semnalate, se vor utiliza următoarele canale alternative de comunicare:

- Pe adresa de email a instituției: contact@primaria-filipesti.ro

- Telefonic: 0234/215.800

- Fax: 0372/252.527

18-03-2020

Informare Cetățeni - prevederile ordonanței militare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență - ordonanță militară❗

- ‼ Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.

- ‼ Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in", „room-service" sau livrare la client.

- ‼ Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

- ‼ Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise. Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

 

Conducerea Primăriei Filipești

13-03-2020

Informare Cetățeni - canale de comunicare

În atenția locuitorilor Comunei Filipești!!

Având în vedere măsurile de prevenire și de limitare a eventualelor îmbolnăviri cu Coronavirus COVID-19, stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aducem la cunoștința cetățenilor comunei că începând cu data de 16.03.2020 întreaga corespondență cu locuitorii comunei se va efectua prin intermediul canalelor de comunicare electronice(mail, fax,telefon). În acest sens, vă rugăm să ne transmiteți solicitările dumneavoastră, sau să ne contactați astfel: - Pe adresa de email a instituției: contact@primaria-filipesti.ro - Telefonic: 0234/215.800 - Fax: 0372/252.527 

De asemenea, aducem la cunoștința locuitorilor Comunei Filipești că așteptăm din partea Guvernului României un act normativ care să prelungească termenul de acordare a bonificației pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente anului 2020.

Împreună, prin respectarea unor reguli de igienă și prevenție putem limita numărul cazurilor de persoane infectate!!

 

Conducerea Primăriei Filipești!!

11-03-2020

Campania de informare, mediatizare și prevenire a răspândirii cazurilor de infecție cu COVID-19

In atenția locuitorilor Comunei Filipești!!

 

Primăria Comunei Filipești prin intermediul aparatului de specialitate din cadrul instituției susține activ campania de informare, mediatizare și prevenire a răspândirii cazurilor de infecție cu COVID-19. Astfel, la nivelul instituției a fost instruit personalul din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială în vederea monitorizării cazurilor de persoane aflate în autoizolare voluntară. Recomandăm persoanelor aflate în autoizolare să apeleze atât la angajatul S.P.A.S Filipești pentru aspecte necesare ieșirii din situația de criză. De asemeanea, rugăm populația comunei să anunțe în regim de urgență medicul de familie la care este înscris în momentul modificării stării de sănătate. Apelăm la întreaga populație a comunei să sprijine instituțiile abilitate în scopul opririi răspândirii cazurilor de infecție cu COVID-19 dând dovadă de spirit civic. Astfel, dacă aveți informații referitoare la persoane revenite în țară din zonele afectate, precum și în situația în care persoanele aflate în autoizolare părăsesc locația înaintea finalizării celor 14 zile, vă rugăm să anunțați Postul de Poliție Filipești precum și instituția Primăriei Filipești. Împreună, prin respectarea unor reguli de igienă și prevenție se poate limita numărul cazurilor de persoane infectate!!

Conducerea Primăriei Filipești!!

Primăria Comunei Filipești - tel. 0234.215.800

29-01-2020

ANUNT CU PRIVIRE LA IMPOZITELE SI TAXELE LOCALE

In atentia locuitorilor comunei Filipesti.

Pentru anul 2020 IMPOZITELE ȘI TAXELE LOCALE care constituie surse de venit ale BUGETULUI LOCAL raman la nivelul anului 2019. Persoanele fizice si juridice care platesc impozitul pe: cladiri, terenuri, mijloace de transport si taxa de salubritate cu anticipatie pana la 31 martie a anului, pentru tot anul in curs vor beneficia de o bonificatie de 10%.

 

Conducerea Primariei Filipesti

Înapoi

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

Chestionare

Cum vi se pare noul site al primariei?

Complet

Necesita imbunatatiri

Votează